Galleri

Tina Skavøy

27 år, uppvuxen i Ed och bor här tillsammans med min fästman, vår tvåårige son och bebisen i magen. Jag studerar till förskollärare på Högskolan Väst. På fritiden fotograferar jag gärna, åker på utflykter och petar pixlar i Photoshop. Jag fick min första kamera som 6-åring. En pingukamera som var min största stolthet. På min 8 års dag fick jag en svart enkel analog kamera som hjälpte mig att lägga grunden för mitt fotograferande. Min morfar var fotograf på sin tid och under gymnasietiden fick jag överta en av hans oanvända analoga systemkameror. Tillsammans gick kameran och jag en gymnasiekurs i analogt fotograferande och jag spenderade många timmar i mörkerrummet, där jag fann kärleken till fotografier i pappersform.

Fem år senare införskaffade jag mig min första digitala systemkamera; Nikon D3000. Här fanns inga begränsningar, tiotusentals bilder exponerades och motiven varierade från natur till porträtt och makro. Efter ett par år hade mitt fotograferingsintresse exploderat ytterligare och jag sålde vidare min D3000 till en annan fotograf. Sedan hälsade jag Nikon D7000 välkommen till familjen. Snart efter det fick jag jobb som skolfotograf på Kungsfoto AB i Göteborg och gick deras utbildning för nya fotografer i Härnösand. Den veckan jag spenderade där utvecklade mina tekniska kunskaper enormt mycket och äntligen förstod jag varför jag gör som jag gör när jag fotograferar. För tillfället fotograferar jag mest vardagen med min son, men jag tar alltid chansen att föreviga andras familjer när jag får frågan. Jag älskar att fotografera i fotoklubbens fina studio och min son får ofta stå modell där. Tillsammans med Ingrid Jansson och Henrik Nyström utvecklar och handleder jag fotokurser genom fotoklubben.

Min önskelista är lång både i form av ny utrustning och "att göra". Några av mina framtidsönskningar är att få fotografera ett bröllop, fotografera stora vyer som fjällandskap, nyföddfotografera med mera. Utrustningsmässigt önskar jag mig egna studioblixtar, extern blixt och ett vidvinkelobjektiv. Det är drömmar som ger oss motivation att utvecklas!

Vad är din fotografiska dröm?
Du når mig enklast via e-mail

Här är några av mina favoritbilder...

E-maila oss Frågor om fotoklubben? E-maila oss på info@edsfotoklubb.se
Vår möteslokal är Utvecklingscentrum