Galleri

Ingrid Jansson

24-årig rödtott uppväxt i Dalslands skogarna kring Mellerud men nu bosatt på en kulle utanför Ed med sambo och fyra katter. En blandning av Skalman och crazy catlady. Dök upp i fotoklubben 2011, men har fotat aktiv sedan 2005. Mitt intresse för foto tog start i ett kompisgäng som spenderade mycket tid med framför allt film och redigering. Ingen av oss hade några direkta kunskaper eller baktanke med det vi gjorde utan vi testade oss fram med effekter, vinklar, ljud och kluriga lösningar. När filmandet togs över av fotografering och Photoshop var många av dessa gamla idéer kvar i bakhuvudet och använder gärna dem i mitt skapande genom att konstant testa, trixa och mixa.

Min kamera har uppgraderats till en Nikon D90 som varit min ständiga följeslagare i drygt fem år och det ständiga pixelpillandet i Photoshop har dämpats till enkel retusch. Har en förkärlek till porträtt, men kan inte påstå att jag är en renodlat porträttfotograf då det gärna dyker upp en och annan skalbagge eller en häftig stjärnhimmel som måste fastna på bild.

Jag är allergisk mot manualer och ritningar då jag är en stort fan av uttrycket "Learning by doing", därigenom domineras mycket av det jag gör med att testa, experimentera och fotografera ALLT! Då fotografering och bildredigering är i ständig utveckling ser jag detta som en enorm och fantastiskt rolig sysselsättning där det kommer nya saker att testa hela tiden.
För tillfället sitter jag i skolbänken för att bli förskollärare men kamera står alltid fulladdad och redo för äventyr.

Besök gärna min Facebooksida (Ingrid Jansson Photography & Art) för fler bilder.
Vill du ta kontakt med mig så gör det gärna via e-mail.

Här är några av min favoritbilder...


E-maila oss Frågor om fotoklubben? E-maila oss på info@edsfotoklubb.se
Vår möteslokal är Utvecklingscentrum

Fotoklubben grundades 2009 och vi finns i Dals-Ed

Design av Henrik Nyström

Följ oss på Facebook!